Episode 189

#189 GP van Monaco: The Fresh Prince of Monte Carlo

00:00:00
/
01:18:07

27 May 2024

1 hr 18 mins 7 secs

Season 8

Your Hosts

About this Episode

Drie keer is scheepsrecht, zal Charles Leclerc gedacht hebben. De derde pole position wist hij ein-de-lijk ook te converteren naar een winst op de iconische straten van Monaco - tot grote tevredenheid van eigenlijk wel elke F1-fan.

Want wat ging het in het verleden toch mis met Leclerc in zijn thuisrace. Twee keer pole, twee keer geen resultaat. Zelfs een podiumplek werd hem onthouden. Dit weekend sloeg de Ferrari-coureur kalm en krachtig toe, vanaf de eerste vrije training werd duidelijk dat hij de belangrijkste kandidaat was voor de overwinning.

Mede mogelijk gemaakt door een totaal off-weekend voor Red Bull Racing wellicht, waar Verstappen en Perez ver van hun regulie startplekken aan de bak moesten dit weekend. Voor de Mexicaan bleek het een korte zit, zijn race kwam al snel ten eind. Voor de Nederlander werd het wellicht een veel te lange zit naar zijn smaak. In de Mercedes-sandwich kon hij vrij weinig doen dan de autopolonaise uitrijden.

Even leken de McLarens nog roet in het eten te gooien voor Ferrari, want naast Lando Norris was ook Oscar Piastri bijzonder snel dit weekend. Zijn beste sectoren bleken opgeteld zelfs goed genoeg voor pole, maar gelukkig voor Charles Leclerc werden die niet in één rondje gereden en nam Piastri naast de Ferrari plaats op de voorste rij..

Luister nu de review van de #MonacoGP!