Episode 171

#171 GP van Groot-Brittannië: Is McLaren terug aan de top?

00:00:00
/
00:43:39

11 July 2023

43 mins 39 secs

Season 7

Your Hosts

About this Episode

Niet één, maar twee McLarens lieten zich dit weekend zien in de top van het veld tijdens de GP van Groot-Brittannië. Nadat Lando Norris in Oostenrijk al de mogelijke potentie van de McLaren-upgrades had gedemonstreerd, voegde ook teamgenoot Oscar Piastri zich bij hem in de top. Het zorgde voor een daverende verrassing in kwalificatie, maar belangrijker nog: een flinke sprong in het klassement na een topfinish van beide coureurs op zondag!

Ondertussen blijven het voor Sergio Perez en Carlos Sainz maar lastige weken tot aan de zomerbreak. Bij Red Bull schuwen ze de stevige taal niet, nadat Perez voor de 5e achtereenvolgende keer Q3 niet weet te halen terwijl zijn teamgenoot de 5e pole pakt. Ondertussen blijft de Mexicaan zoeken naar excuses. Voor Carlos Sainz lijkt het steeds lastiger zich te schikken in zijn rol bij Ferrari. Tijdens de kwalificatie kreeg hij het direct aan de stok met zijn teamgenoot, terwijl hij over de boordradio zijn ongenoegen liet blijken over het verloop van de race.

Opvallende afwezige in de top van het klassement was voor de tweede race op rij die andere Spanjaard. Fernando Alonso voorspelde nog een regen van podiumplekken voor de rest van het seizoen, maar lijkt met Aston Martin intussen steeds verder weg te zakken. Kan het team mee in het tempo van upgrades om zich heen? Of speelt er iets anders op de achtgrond?

Luister nu de nieuwste aflevering van #F1SA over de #BritishGP